Warto brać pod uwagę wiele różnorodnych wariantów regałów magazynowych. W przypadku przechowywania produktów spożywczych, obsługując lokale gastronomiczne należy wziąć pod uwagę dodatkowe koszty związane z zakupem urządzeń, sprzętów, które mogą mieć bezpośredni kontakt z żywnością. Regał gastronomiczny to rozwiązanie nie tylko na magazyn, ale także zaplecza, spiżarnie i wiele innych pomieszczeń, w których przechowuje się produkty spożywcze.

Walory zakupienia regału gastronomicznego

Wyposażenie magazynu w regał gastronomiczny nie kończy się tylko na złożeniu mebla i ustawienia go na wymaganej powierzchni. Mus być on systematycznie dokładnie czyszczony, ale z drugiej strony zaprocentuje to jeszcze większą odpornością na szkodliwe działanie korozji. Nie ma co się dziwić, że regał gastronomiczny najczęściej można nabyć ze stali nierdzewnej, ponieważ bardzo często narażony jest na wymagające warunki pracy.

Praktyczne rozwiązanie dla każdego pracownika magazynu

Regał gastronomiczny jest bardzo łatwy w czyszczeniu, a do tego cechuje się zwiększoną trwałością. Dzięki temu znosi dobrze środowisko oraz jest odporny na działanie korozji. Warunki w jakich musi funkcjonować regał gastronomiczny są najczęściej dość wymagające. Jeśli charakteryzują się niezbędną wysokością, która pozostaje każdemu z pracowników do dyspozycji bez konieczności używania drabinek. Ponadto półki są gretingowe, perforowane lub pełne o zróżnicowanych pojemnościach.

Właściwości regałów ze stali nierdzewnej

Materiał, z którego konstruuje się regał gastronomiczny powinien cechować się łatwością sterylizacji oraz czyszczenia. W takiej sytuacji nie wystąpią wątpliwości, czy aby na pewno procesy nie wywrą negatywnych konsekwencji na stan mebla magazynowego. Poza tym stal nierdzewna potrafi znosić znaczne obciążenia ciężkich przedmiotów, towarów. Regał gastronomiczny jest łatwy w montażu, wystarczy poskręcać minimum cztery półki przy użyciu dołączonych śrub.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *